úterý 20. června 2017

Evropský bronz do Světlé nad Sázavou!!!

22. Mistrovství Evropy EDU 2017 | Caorle, Itálie

V období od 10.6. do 17.6.2017 se ve slunné Itálii v přímořském letovisku Caorle konalo již 22. Mistrovství Evropy v moderních šipkách. Zúčastnilo se ho celkem přes 200 českých šipkařů a také dva hráči reprezentující Kraj Vysočina, konkrétně havlíčkobrodsko, Ondřej Bareš a Lucie Barešová. Po sobotních zahřívacích turnajích mužů a žen, kde umístění našich hráčů bylo pěkné 9. místo Lucky (61 hráček) a 129. místo Ondry (210 hráčů) následovalo dvoudenní mistrovství Evropy družstev ve čtyřech kategoriích. 
Skvělého výsledku dosáhla Lucka, hráčka týmu Grenela Team Prague, v civilu hrající za Melouni Světlá nad Sázavou, kdy po nedělních skupinách (postup z 1. místa), prvním kole play-off a pondělních dohrávkách závěrečného DKO pavouku vybojovali bronz v tzv. Eurocupech. Stopku ve finále pravé strany jim vystavily chorvatky po těsném výsledku 1:2 na zápasy a ve finále levé strany německé hráčky po konečném skóre 0:2. Takže i letos se bude v našem okolí pohybovat druhá vicemistryně, tentokrát Evropy :-). Ondra s týmem Semtex Poděbrady o skóre nepostoupili ze skupiny kat. B a skončili na 17. místě. Zároveň tým Grenela skončil jako nejlépe umístěný tým z ČR.
 
Úterý bylo ve znamení mistrovství dvojic, kde Lucka skončila spolu s Dášou Komorovou na krásném 17. místě (78 dvojic), když je vyřadil až reprezentační pár Jana Sukupová s Terezou Pelíškovou. Ondra se umístil s Česťou Křepelkou na slušném 33. místě (222 dvojic) po těsné prohře 1:2 s rakouským výběrem. Nejlepší českou dvojicí se stal mužský pár Josef Dlab a Martin Popelka, kteří padli až ve finále s finskými reprezentanty a jsou tak evropskými vicemistry. Bronzoví skončili čeští reprezentanti Vladimír Kuchta s Pavlem Drtilem. Nejlepším dámským párem se stala jihočeská dvojice Ivana Jakoubková s Monikou Bartošovou.
Ve středu startovaly národní týmy a po úspěšném dni (muži ve finále pravé strany, ženy v semifinále levé strany) pokračovaly boje ve čtvrtek dohrávkami play-off. Ženy porazili chorvatské hráčky v prodloužení a postoupili do finále levé strany, kde však jejich cesta končí a po roční přestávce se vrací na stupně vítězů, tentokráte třetí místo. Muži po prohře s chorvaty prohrávají i s rusy a je jasné, že titul vicemistra neobhájí, končí tak na bronzové pozici. Dá se říci, že národní týmy mají "triple3", jelikož i junioři skončili bronzoví.
Ve středu se hrály ještě mistrovské Triplemixy a nejlepší českou dvojicí byl LADA TEAM ve složení Kotláriková, Dlab, Popelka na skvělém 4. místě. Čtvrtek pak byl také hrací den pro smíšené páry neboli Mixy, kde se ze 146. zúčastněných dvojic příliš nedařilo Lucce se Zdendou Houžvičkou a skončili na posledním děleném 129. místě. Blízko mistrovskému titulu byla dvojice z reprezentace Vladimír Kuchta a Jitka Císařová, když prohráli až v samotném finále s chorvatským párem 2x 1:3. Titul vicemistra je však pro český pár skvělým úspěchem.
Posledním hracím dnem byl pátek a již tradičně královská hra jednotlivců 501 DO. Slušným výkonem se prezentoval Ondra, kterému se v zápase s maďarským hráčem povedl husarský kousek, kdy za stavu 1:1 (a soupeř měl D8) předvedl poprvé v životě maximální zavření 170 bodů (T20, T20, BULL). Nakonec ani to však nestačilo na lepší než 193. místo (celkem 410 hráčů). Nejlepšími českými hráči v turnaji byli Daniel Barbořák a Jiří Moravec, kteří se shodně umístili na pěkném 9. místě. Mezi ženami zahrála nejlépe Dáša Komorová, která vybojovala skvělé 5. místo (157 hráček), když ji vyřadila ruská veteránka Valentina Vasilyeva po výsledku 1:2. Až v poslední den hymnu pro český národ zajistil Roman Benecký po vítězství v kategorii juniorů U-18
Závěrem opět skvělé mistrovství, které čechům hrálo medailemi a také úspěch pro malý šipkařský koutek ze Světlé, kde opět bude po celý rok titul druhé evropské vicemistryně. Za to patří také dík městu Světlá nad Sázavou a Kraji Vysočina za podporu na tomto turnaji.


Podpořil Kraj Vysočina

Žádné komentáře:

Okomentovat